6 Mart 2017 Pazartesi

Tam Buğday Puf Poğaça





Yaşasın diyette hamur işi, yaşasın fit poğaçalar heyyo

Tarife geçmeden küçük bir genel ipucu veriyorum. 3:2:1 kuralı bu kural çokça basit anneler bilir ama belki benim gibi öğrenciler yeni yeni alışıyordur bu işlere bu oranı tüm tariflere uygulayabilirsiniz garanti oran.



   Malzemeler:

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvı yağ (zeytinyağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar tam buğday un



Yapılışı
Yoğurt ve yağı çırpıp daha sonra   biraz un ve üzerine kabarma tozunu da ilave ediyoruz.Tuzunu da atıp yoğuruyoruz.Hamuru kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde
ayarlıyoruz.İçini de ekleyip fırına atıyoruz


  • Ben içini beyaz peynirli yaptım dilediğiniz içi ekleyebilirsiniz ya da altta fotoğraftaki gibi yaptığım büyük pita ekmekler şeklinde de yapabilirsiniz size kalmış. Afiyet olsun.



1 yorum: